Amalan Sujud Terakhir Baca Surah At-Taubah Ayat 128-129, Rezeki Masuk Mencurah – Curah


Surah At Taubah mengandungi 129 ayat dan diturunkan di Madinah. Dinamakan dengan At Taubah (Taubat) kerana pada ayat ke 117 ada disebut perihal golongan yang telah bertaubat dari kesalahan mereka yang salah lalu dan Allah telah menerima taubat mereka.

Inilah kelebihan surah At-Taubah Ayat 128 hingga 129 yang tuhan anugerahkan untuk hambaNya yang diuji kesusahan, kesukaran. Wanita ini, Saira Yusuff terus amalkan sebaik mendengar tazkirah dari Ustaz Ebit Lew.

Ketika hidupnya dilanda kebuntuan, dia dan suami tak berhenti amal. Sehinggakan dalam sujud terakhir solatnya dia membacanya. Satu persatu, Allah selesaikan masalah hidupnya. Rezeki masuk mencurah-curah tak putus.

Surah At Taubah 128-129 yang Saira dan suami amalkan sejak kejatuhan bisnes beberapa tahun lepas.
Bila kata tentang kejatuhan bisnes pastinya ramai di sini yang pernah kejatuhan bisnes, buat marketing business keluar modal puluh-puluh ribu malah ada yang ratusan ribu, pernah ditipu dan sebagainya.

Pada masa kebuntuan pastinya kita pon rasa letih mencari-cari, bertanya-tanya pelbagai jenis bantuan. Dengan family, kawan-kawan semua kita tanyakan untuk meminjam dan mengadu kesah hal kita ni.

Ada suatu hari dalam kebuntuan, terdengar tazkirah dari Ustaz Ebit Lew tentang ilmu yang disampaikan iaitu bacalah Surah At-Taubah ayat 128-129 sekurang-kurangnya 7x sehari.. Allahuakbar

Kata Ustaz :-

1. Jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat
2. Jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi mulia
3. Jika dia seorang kalah, akan segera mendapat pertolongan
4. Jika dia seorang yang berkesempitan , maka akan segera mendapat kelapangan
5. Jika Dia Seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar
6. Jika Dia dalam kesusahan, maka akan diberikan kesenangan

Setelah amalan ini berterusan hinggalah perasan yang satu persatu urusan dipermudahkan, pelbagai jalan keluar untuk setiap persoalan (masalah) serta segala amanah-amanah mula dapat diselesaikan.

Solat taubat kena buat selalu sampai hati rasa lapang.

Rezeki Masuk Mencurah-curah Tanpa Putus.. Subhanallah

Syukur Kehadrat Ilahi atas semua anugerah, pertolongan & kenikmatan yg diberi olehNYA.
Ini antara sebab kenapa Saira masukkan amalan ini ke dalam Buku Checklist Amalan by Puan Saira.

Dengan berbesar hati , dan penuh dengan rasa syukur kehadratNYA, Allah SWT hantar stokis-stokis dan agen yang baik-baik dan seronok nak sebarkan kebaikan buku ini .. Moga Kalian dikurniakan rezeki berpanjangan, sentiasa ingin Berdakwah di atas jalanNYA dan kurniaan rahmatNyA ke atas kalian tanpa putus insyaallah.

Video Perkongsian Ustaz Ebit Lew: https://www.youtube.com/watch?v=948U9xqUmG0

C/p - channelpelik.com 

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->