Jika Terpaksa Keluar Rumah Baca Zikir POWERFUL Ini


Perintah Kawalan pergerakan bermula. Semua rumah ibadat, premis perniagaan, taska, sekolah malah pusat pengajian tinggi perlu ditutup. Dan rakyat Malaysia perlu melalui tempoh menghadkan pergerakan di luar rumah selama tempoh ini.

Dalam kata mudahnya, duduk saja di rumah. Namun, dalam tempoh itu masih dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan, mendapatkan rawatan di klinik malah bekerja bagi mereka yang tak terlibat dalam arahan Perintah Kawalan Pergerakan.

Sekiranya perlu berbuat demikian, cuba bertenang dan amalkan zikir yang diajar Rasulullah SAW. Ini yang dikongsikan Ustaz Khairul Anuar Basri akan panduannya.

Ini zikir WAJIB yang sangat powerful. Ringkas, padat dan menyeluruh. Tambah-tambah dalam fasa kawalan pergerakan asbab Covid-19 sekarang ni. Zikir ni saya dapat dari hadith Rasulullah SAW riwayat Tirmizi. Zikir ini juga ada disebut dalam kumpulan doa-doa Al-Ma’tsurat.

“Bismillāhilazī lā yadhurru ma’asmihī syai un fil ardhi walā fissamā’ wa huwassamī’ul ‘alīm”.

Amalkan zikir ini 3 kali di waktu pagi dan 3 kali di waktu petang. InsyaAllah, kita akan terhindar daripada :
▪️Bahaya dan malapetaka.
▪️Keracunan makanan.
▪️Sihir dan santau.
▪️Gangguan makhluk halus.
▪️Wabak dan virus.
▪️Orang-orang yang selalu berurusan               dengan orang lain, elok sangat la                 amalkan. Especially orang yang                   berniaga dan sebagainya. Atau kalau           kita kena keluar rumah. Amalkan baca         setiap kali nak melangkah keluar dari           rumah.

So, itu saja yang saya nak kongsikan ini. Semoga bermanfaat. semuanya dengan izin Allah, kepada Allah kita kembalikan segala urusan.


Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

C/p - majalah-harian.com

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->