“Sakit Ayah Semakin Berat” Ustaz Ebit Lew Mohon Warganet Mendoa Kesembuhan Ayahnya Yang Sedang TerIantar


Ustaz Ebit Lew bukanlah satu nama yang asing malah cukup dikenali dalam kalangan rakyat Malaysia khususnya yang beragama Islam

Digelar sebagai pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew kini cukup mendapat perhatian netizen susulan daripada keprihatinnya membantu golongan yang kurang berkemampuan dalam menghadapi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Terkini, Ebit Lew yang berada di luar negara dalam misi membantu rakyat paI.est1n membuat satu hantaran di facebook memohon agar rakayat malaysia mendoakan kesihatan ayahnya yang sedang sakit. Berikut adalah hantarannya:

Pohon doakan ye. Sakit ayah semakin berat. Sekarang di hospital di jaga oIeh abang saya. Pohon doakan Allah hiIangkan rasa sakitnya dan beri cepat sembuh. 

"Ya Allah sembuhkan.lah ayahku. Bila call ayah masa sedar, ayah cakap sempurnakan kerja disana kerana Allah. Hidup ini satu perjuangan. Kadang dah tak sedar sangat. Ya Allah.."

InsyaAllah akan balik dalam masa terdekat. Doakan yer semuanya-ebitlew

Melihat di ruang komen, rata – rata mendoakan agar ayahnya diberikan kesembuhan:

Semoga anda yang membaca cerita ini dapat sama-sama mendoakan kesembuhan buat ayah ustaz ebit dan dipermudahkan segala urusan dakwah beliau. 

Kredit - channelpelik.com 

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->