Sed!h – Anak Ini Menyangkakan Ibunya Sedang Tidur

“Ibu, Bangunlah… ada ramai Orang Datang rumah ni..” – Anak Kecil KeJutkan JenaZah Ibunya Yang Disangkakan masih Tidur.

“Ibu, bangunlah…ada ramai 0rang yang datang rumah kita,” kata Nur Adni Afeera Shahrul Raziman, berumur 3 tahun, yang cuba mengeJutkan jenaZah ibunya, Mahfuzah Ishak, yang diSangka sedang t!dur. Melihat ibunya tidak memberi sebarang reaKsi, Nur Adni Afeera beralih mel1hat jenaZah adiknya Muhammad Harraby Zafran berumur 1 tahun, sebelum berPaling ke arah 0rang ramai dan menYatakan adiknya ‘sak!t’.

Keletah Nur Adni Afeera menyebabkan 0rang ramai menGalirkan air mata, manakala ayahnya Shahrul Raziman Osman 33 tahun, tergamam mel!hat jenaZah dua beranak itu di ruang tamu rumah kelvarga Mahfuzah di Kampung Lepar Hilir 1.

Mahfuzah berumur 28 tahun, adalah se0rang kerani di kilang aut0motif di Pekan dan Muhammad Harraby Zafran meninGGal dun!a akibat keCederaan tervk di bahagian kepala dan dada seLepas kenderaan yang mereka na1ki terbabas dan meremPuh pembahagi jalan.

KemaLangan tersebut berlaku di KM 403.9 LebuhRaya Utara Selatan dekat Lembah Beringin, berhamp!ran pekan Hulu Selang0r. Kereta dipandu Shahrul Raziman. orang lain yanh turut berada dalam kenderaan itu adalah ibu Shahrul Raziman, Razimah Chik, 63. JenaZah kedua2 manGsa dibawa ke sini bagi menuna1kan perm!ntaan ibu arwah.

Norhikmah Abdullah Sani 54 tahun, yang lumpvh untuk mel!hat mereka sebelum dikeBumikan di kampung Shahrul Raziman di Kampung Tel0k, Pekan, lewat malam. Shahrul Raziman yang bekerja dalam bidang tekn0logi maklumat berkata, mereka dalam perjalanan untuk berCuti dan melawat savdara-mara sebelah ayahnya di Jeniang, Kedah apabila kemaLangan berlaku.

“Kami bert0lak dari Pekan pada pukul 11 malam semalam (kelmarin). Ia t!dak dirancang kerana rancangan untvk ke sana hanya difik1rkan pada raya ketiga. Tambahan pula ayah saya telah bert0lak ke sana (Jeniang) sehari sebeLum dengan mena1ki bas,” katanya lagi.

Beliau menYatakan amat kesal bila tiada sebuah kenderaan pun yang berhenti untuk memBantu meskipun beliau memberi isYarat bagi meminta banTuan. Hanya 2 penunggang mot0sikal yang berhenti seLepas 10 minit beliau berd1ri di bahu jalan. Sementara itu, ayah manGsa, Ishak Muhammad 56 tahun, berkata kali terakh!r beliau bertemu anak ketiga daripada lima berad1k itu ialah pada pukul 3 petang kelmarin, sebelum anaknya berGegas pvlang ke Pekan.

“Saya pula ditahan di H0spital Tengku Ampuan Afzan (Kuantan) ak!bat keraCunan makanan pada pukul 4 petang. Saya juga t!dak tahu mereka akan pulang ke Kedah. Saya dimaklum anak meninGGal dun!a pada pukul 10 pagi ini (semalam). Saya berSyukur kerana dibenarkan pulang ke rumah pada pukul 3 petang. Sekurang-kvrangnya saya dapat melihat mereka untuk kali terakh!r,” katanya lagi.

C/p - metroarticles.com

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->