Akibat Selalu Dibandingkan, Cucu Berdendam Bakar Rumah Atuk & Nenek


Sikap suka membanding-bandingkan dengan orang lain memang boleh beri kesan buruk dari segi emosi dan psikologi. Mak ayah yang suka membandingkan anak-anak, mahupun atuk nenek yang gemar membeza-bezakan cucu, sebaiknnya elak bersikap sedemikian.

Sering Dibandingkan
Gara-gara sering dibandingkan dengan sepupunya, seorang remaja lelaki bertindak membakar rumah dihuni datuk dan neneknya di Salem, Tamil Nadu, India, menyebabkan pasangan itu maut.

Times Now News melaporkan, insiden itu berlaku pada Isnin lalu dan suspek berumur 16 tahun. Mangsa dikenal pasti sebagai Kaatu Raja, 70, manakala, isterinya, Kaasiyammal, 60.

Kebakaran Rumah
Pada pagi hari kejadian, jiran mangsa mendengar jeritan dan terus bergegas ke lokasi untuk melihat apa yang berlaku. Dia terkejut apabila melihat kebakaran di rumah mangsa.

Menurut The Indian Express, rumah mangsa berkunci dan jirannya cuba memecahkan pintu untuk menyelamatkan mereka tetapi gagal.Dia kemudian menghubungi bomba.

Mangsa bagaimanapun tidak dapat diselamatkan kerana mengalami luka bakar yang teruk.Mayat mangsa kemudiannya dihantar ke hospital untuk dibedah siasat.

Cucu mereka ditahan polis untuk membantu siasatan.

Simpan Dendam
Deputi Superintendan (DSP) Immanuel Gnanasekar berkata, suspek tinggal bersama ibu bapanya dan datang ke rumah datuk serta neneknya untuk melakukan perbuatan itu.

“DIA MENYIMPAN DENDAM KEPADA KELUARGANYA TERMASUK BAPA SAUDARA, DATUK DAN NENEKNYA. SUSPEK MEMBERITAHU DATUK DAN NENEKNYA SERING MEMBANDINGKANNYA DENGAN SEPUPUNYA SERTA MEMINTA DIA JADI SEPERTI MEREKA. KATA-KATA ITU MEMBUATKAN SUSPEK BERASA TIDAK SENANG,” KATANYA.

Difahamkan, suspek mengaku melakukan cubaan membunuh datuk dan neneknya dengan membakar rumah mereka.Dia didakwa atas kesalahan membunuh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Sumber - mingguanwanita.my

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->