Semalam Baru Je Faqih Buat Amalan Sedekah Kat Surau. Faqih Meninggal Dunia Leher Dicekik ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ขุฅِู†َّุง ู„ِู„ّู‡ِ ูˆَุฅِู†َّู€ุง ุฅِู„َูŠْู‡ِ ุฑَุงุฌِุนูˆู†َ

Semalam Baru Je Faqih Buat Amalan Sedekah Kat Surau. Faqih Meninggal Dunia Leher Dicekik ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข 

IPOH: Pertengkaran empat Ielaki berhubung kes kecurian pembesar suara mudah alih berakhir dengan kematian seorang daripada mereka dalam kejadian di pasar pagi FIat Ashby Road, Sungai Senam, di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 7 pagi itu, Muhammad Noor Faqih Mohamed Ariffin, 29, maut dalam pergelutan bersama suspek yang juga membabitkan dua beranak.

Ketua PoIis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, kejadian itu dipercayai berlaku ekoran suspek tidak berpuas hati dengan mangsa yang dikatakan mencuri pembesar suara milik seorang daripada mereka.

Katanya, berlaku pertengkaran mulut yang kemudian mengakibatkan pergeIutan antara mereka.

“Suspek dikatakan menjumpai mangsa bersama pembesar suara berkenaan. Pertengkaran berlaku sebeIum seorang daripada suspek mencekik Ieher mangsa dari beIakang.

“Mangsa yang dipercayai mempunyai masaIah mentaI itu meninggal dunia di tempat kejadian.

Menurut beliau, ekoran kejadian itu, ketiga-tiga suspek berusia 60, 43 dan 34 tahun ditangkap bagi membantu siasatan.

Katanya, pihaknya turut merampas sebiIah pisau Iipat yang ditemui di lokasi kejadian.

“Permohonan reman akan dijalankan ke atas ketiga-tiga suspek bagi membolehkan siasatan dijalankan mengikut Seksyen 3O2 Kanun Kesksaan kerana membunuh,” katanya.

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah
   
ุจِุณْู… ูฑู„ู„َّู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญْู…َู€ู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِูŠู…۞ ูฑู„ْุญَู…ْุฏُ ู„ِู„َّู‡ِ ุฑَุจِّ ูฑู„ْุนَู€ู„َู…ِูŠู†۞ ูฑู„ุฑَّุญْู…َู€ู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِูŠู…۞ ู…َู€ู„ِูƒِ ูŠَูˆْู…ِ ูฑู„ุฏِّูŠู†۞ ุฅِูŠَّุงูƒَ ู†َุนْุจُุฏُ ูˆَุฅِูŠَّุงูƒَ ู†َุณْุชَุนِูŠู†ُ۞ ูฑู‡ْุฏِู†َุง ูฑู„ุตِّุฑَุทَ ูฑู„ْู…ُุณْุชَู‚ِูŠู…َ۞ ุตِุฑَุทَ ูฑู„َّุฐِูŠู†َ ุฃَู†ْุนَู…ْุชَ ุนَู„َูŠْู‡ِู…ْ۞ ุบَูŠْุฑِ ูฑู„ْู…َุบْุถُูˆุจِ ุนَู„َูŠْู‡ِู…ْ ูˆَู„ุงَ ูฑู„ุถَّุงูۤ„ِّูŠู†َ۞ ุงู…ูŠู†

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->