Lelaki 71 tahun terperangkap dalam rumah ditemui rentungPASIR MAS – Seorang lelaki warga emas rentung selepas dipercayai terperangkap dalam kebakaran di rumahnya di Kampung Tanjung Rendang di sini hari ini.


Mangsa, Abdul Manan @ Zakaria Ismail, 71, tinggal di rumah berkenaan seorang diri dalam kejadian yang berlaku pada pukul 4 pagi itu.


Anak mangsa, Anilisida, 40, berkata, semasa kejadian berlaku dia dan suami, Muhammad Amin Cong Abdullah, 49, sedang menyiapkan kuih-muih untuk dijual sebelum dikejutkan dengan bunyi letupan kecil dari rumah ayahnya yang terletak di sebelah rumah mereka.


Menurutnya, sejurus mendengar letupan itu suami dan anak sulung, Muhammad Hakim, 20, terus bergegas ke rumah ayahnya untuk melihat keadaan yang berlaku.


“Apabila membuka pintu rumah kami, api sudah marak selain asap tebal menyebabkan suami dan anak tidak mampu untuk menyelamatkan ayah.


“Rumah saya dan ayah sebenarnya berkembar. (Rumah) kami hanya dipisahkan dengan pintu,” katanya ketika ditemui pemberita di sini hari ini. 


– K! ONLINE

LAZADA 2.2

LAZADA 2.2

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!

-->